Arvostelut · Bloggaukset

Testissä: Lindexin peel off -naamiot

17-09-23-17-50-34-384_deco

Löysin sattumalta Sellon Lindexiltä peel off -naamioita ja olihan niitä pakko ottaa mukaan testattavaksi. Tarjolla oli peel off -naamioiden lisäksi mutanaamioita, mutta päädyin ottamaan testattavaksi kurkku-, teepuu- ja manuka hunaja -naamiot. Naamiot maksoivat 2,49€/kpl.

Yleistä

Valitsemani naamiot sopivat kaikille ihotyypeille. Peel off -naamioiden annetaan naamion vaikuttaa 20-25 minuuttia tai kunnes naamio on kokonaan kuivunut, ja sen jälkeen se kuoritaan varovasti iholta. Tuotetta ei saa levittää rikkoutuneelle, ärtyneelle tai herkälle iholle.

Huomasin aika nopeasti aloittaessani testailut, että vain Manuka Honey -naamioissa käyttöohjeiden kohdalla on toistettu vahingossa uudelleen samat tekstit kuin mitkä on laitettu varoituksiin. Huomasin myös, että toisin kuin suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja islanniksi, englanniksi ei olla vaivauduttu kääntämään käyttöohjeita yhtä huolellisesti (kuten että kuinka kauan naamion annetaan vaikuttaa kasvoissa), mikä mielestäni on oudon laiska ratkaisu tuotteessa.

Manuka Honey peel off mask

Naamio lupaa kuoria kuolleen ihosolukon ja paljastaa hehkuvan sileän ihon. Kokeilin tätä kaikista naamioista ensimmäisenä sekä kahdesti, koska päädyin testaamaan mieheni kanssa yhdessä. Ensimmäisellä käyttökerralla huomasin, että yhdestä naamiosta riittäisi oikeasti kahdelle henkilölle tai kahdelle erilliselle kerralle. Päädyin laittamaan naamion saunan jälkeen ja se taisi olla virhe, koska seuraavana aamuna poskeni näyttivät aivan siltä, että olisin polttanut ne etelän auringossa todella pahasti. Toisaalta naamio teki ihostani täysin sileän ja se tuntui jopa ohuellakin kerroksella repivän kasvoistani kaiken kuolleen ihosolukon.

Toisella kerralla kiinnitin huomiota kuinka naamio tuoksuu keinotekoiselle hunajalle, mutta se ei toisaalta ollut liian epämiellyttävä. Naamio toimi suunnilleen samalla tavalla kuin ensimmäisellä kerralla – paitsi että sen irrottaminen tuntui kivuliaammalta kuin ensimmäisellä kerralla. Iho ei toisaalta näyttänyt vaurioituvan tai hilseentyvän prosessissa, ja siitä tuli yhtä sileä kuin viimeksikin.

Cucumber peel off mask

Naamio lupaa rauhoittaa, syväpuhdistaa ihon liasta ja epäpuhtauksista, ja saada kasvot näyttämään raikkaan levänneiltä.

Kurkkunaamio ei mielestäni tehnyt ihollani mitään huomattavia muutoksia niin positiivisessa kuin negatiivisessa mielessä. Kasvoille levitettynä se tuntui kyllä ehkä hivenen viilentävältä, mutta ei yhtä voimakkaasti niin kuin korealaisissa kangasnaamioissa. Päällimmäisenä jäi kuitenkin mieleen naamiosta lähtevä haju: en ole ihan täysin varma miksi mutta naamio tuoksui niin voimakkaalle että se salpasi jopa hengityksen. Paketin avatessa haju tuntui vain höyryävän sieltä ulos ja epäilen sen johtuvan siitä, että tuote sisältää niin paljon alkoholia.

Tea Tree peel off mask

Naamio lupaa syväpuhdistaa, kirkastaa ongelma-alueita ja avaamaan tukkeutuneita ihohuokosia. Tämä naamio oli vähän pettymys. Se ei tuoksunut yhtä voimakkaasti kuin kurkkunaamio ja sillä oli yllättäen paljon tehokkaampi viilentävä vaikutus kuin kurkkunaamiolla. Kuitenkin kun lopulta otin naamion pois kasvoiltani, ihoni hilseili yhtä pahasti kuin olisin jättänyt koko talven rasvaamatta kasvojani.

Lopputulos

Jo ensimmäisen naamion testauksen yhteydessä tuli välittömästi sellainen tunne, etteivät nämä voi vaan toimia. Isoin pettymys oli tuo teepuunaamio, jonka uskoin oikeasti tekevän jotain hyvää kasvoilleni, kun taas manuka hunaja -naamio oli näistä kolmesta selkeästi paras.

Peel off naamiot ovat ehkä tehokkaita poistamaan kaiken kuolleen kasvoilta, mutta samaan aikaan ne eivät sovi todellakaan herkälle iholle. En toisaalta usko, että nämä tekevät hyvää muillekaan ihotyypeille pitkällä tähtäimellä, joten mieluummin maksan saman summan aiemmin testaamistani korealaisista kangasnaamioista, jotka oikeasti hoitavat ihoani eikä pelkästään näennäisesti tunnu hyvältä.

Arvosanaksi antaisin ehkä näille 1/5.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s